This year I spend my second Christmas in Australia and I must say that it is the only time of the year when I feel a bit homesick. As I said before, the celebrations here are different from what I am used to in Europe. It is pleasant to have a nice weather for the end of the year but somehow it does not feel like it is real. The snow is missing, the traditional food is replaced by more common dishes and English treats.
At home, I love wandering around markets, picking the freshly cut tree from a local shop, and then decorate it with glass baubles. Being surrounded by the family and use this opportunity to be all reunited is great. I also really like getting the table ready and cook with my parents.
So I wanted to share two festive recipes with you:
Mulled wine
- 1 bottle of red wine (or white if you want to be creative)
- 125 g raw sugar
- Lemon and orange zest
- 1 tbs of cinnamon
- 1 anis star
- 1 clove
- 1 teaspoon of grounded ginger
- 1 teaspoon of grounded nutmeg
Mix it all together and bring to boiled then simmer for 5min and it's ready to serve!
And Spiced biscuits
375 g self raising flour
125 g melted butter blended with 1 teaspoon of cinnamon, 1 of grounded ginger, 1 of grounded nutmeg and 2 anis star and 2 cloves
125 g sugar
1 egg
Mix it all together, roll the dough on a a tray with baking paper and put in a pre-heated oven (200c) for 15 min.
Yet, New Year Eve is more exciting here as we are among the first to start it and the fireworks and atmosphere is astounding. There is always something in Oz to keep you happy and balance the situation!
Cette année, je passe les fêtes de fin d'année en Australie et c'est généralement le moment où mes proches me manquent. Célébrer Noël ici est différent de ce que l'on peut attendre en Europe. Bien sûr, avoir un temps plus clément est sympatique, mais ca ne semble pas si "réel". Beaucoup de choses sont absentes: la neige, la nourriture traditionnelle est remplacée par des plats influencés par la culture anglosaxone.
Lorsque je suis en France, j'adore me promener dans les marchés de Noël, aller chercher le sapin qui vient d'être coupé chez le marchand du coin, et le décorer de boules en verre. Etre entourée de ma famille et profiter de cette opportunité pour tous se réunir est un moment privilégié. J'apprécie également de dresser la table la veille et d'aider en cuisine!
Donc je voulais partager deux recettes festives avec vous:
Vin chaud
- Une bouteille de vin rouge (ou blanc pour être original)
- 125g de sucre de cassonade
- Zeste d'un citron et d'une orange
- Une cuillère à soupe de cnanelle
- Une étoile anisée
- Un clou de girofle
- Une cuillère à café de gingembre moulu
- Une cuillère à café de noix de muscade moulue
Mélangez le tout et faites bouillir pendant 5 minutes puis servez!
Biscuits épicés
375g de farine et un sachet de levure chimique
125g de beurre fondu avec un mix d'épices (cannelle, gingembre, noix de muscade, 2 étoiles anisées et 2 clous de girofles)
125g de sucre
1 oeuf
Mélangez le tout, étalez la pâte sur une plaque couverte de papier sulfurisé et mettre au four (préchauffé à 200c) pendant 15 minutes.
Pourtant, ici le nouvel an semble plus festif car nous sommes parmi les premiers à passer à la nouvelle année; les feux d'artifices sont impressionnants et idem pour l'ambiance! Au fond, il y a toujours quelque chose de bon en Oz.
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