Being a french, I love food and always seek recipes to experiment new things! During weekend I treat myself with a choc scone and I wanted to do it myself, and found a recipe for it that I changed a bit. So here I am, sharing it. Note: If you need to convert into grams, scroll down and check out the french version, you'll find the measurements.
2 & 3/4 cups of self-raising flour,
3/4 cup of cocoa powder,
4 tablespoons of caster sugar,
85g butter,
3/4 cup of chocolate chips
and a bit less than 1 & 1/3 cups of milk.
3/4 cup of cocoa powder,
4 tablespoons of caster sugar,
85g butter,
3/4 cup of chocolate chips
and a bit less than 1 & 1/3 cups of milk.
Oven temp: 220°c while doing the preparation. 1. Put the flour, cocoa powder and caster sugar into a bowl 2. Pour melted butter and mix it until it gets thicker. 3.Once done, add the choc chips and the milk slowly (several times) to get a dough. Then you can give them the shape you want, I used a mini-cake tray and rolled the other half to make it look like cookies. Bake it for 15min, then ta-da.
Want to know the special touch? Add some icing sugar on top when they are out and still warm, to make it a bit sweet!
Comme une vraie française, j'aime les bonnes choses et j'essaye toujours de trouver de nouvelles idées pour cuisiner. Je voulais donc partager une de mes dernières trouvailles avec vous:
300g de farine pour gâteaux,
75g de poudre de cacao brute,
60g de sucre fin, 85g de beurre,
130g de pépites de chocolat
et 325ml de lait.
75g de poudre de cacao brute,
60g de sucre fin, 85g de beurre,
130g de pépites de chocolat
et 325ml de lait.
Préchauffez le four à 220°c et commencez la préparation. 1. Mixez la farine, la poudre de cacao et le sucre dans un saladier. 2. Versez le beurre fondu et mélanger le tout. 3. Une fois le mélange devenu plus dense, ajoutez les pépites de chocolat et le lait doucement pour obtenir une pâte. Ensuite, un peu de créativité en leur donnant la forme que vous voulez: j'ai utilisé un moule à mini-cake et roulé l'autre moitié à la main pour donner un effet 'cookies'. Mettre au four pendant 15 min, et voilà.
Le truc en plus? Saupoudrez les scones de sucre glace pour les rendre plus doux!
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